Divergence (1972)


Na het succes van het eerste album en voldoende nieuwe stukken werd Guus Willemse door Willem Ennes benaderd om bij de band te komen spelen.
Wederom een initiatief van John Schuursma: hij had Guus leren kennen in zijn tijd bij Rob Hoeke, die vaak in Noord Holland bivakeerde bij een ander lid van de Hoeke-groep, waar John naast woonde.
John en Guus hadden elkaar weer daarvoor leren kennen toen Guus met zijn eigen bandje 'Truce' door het gehele land speelde in van de vele Provadya-clubs gedurende de jaren 60. Omdat Peter van der Sande de band verlaten had kwam John met de naam van Guus op de proppen.
Tijdens een korte doch memorabele auditie onstond de bezetting die het tot het einde zou uithouden (een korte 'vakantie van Guus daargelaten).

De band kon op een gegeven moment de studio in maar besloot te wachten tot de volgende generatie meersporenrecorder was aangeschaft door EMI: het gevolg: 'Divergence'.Second Line....door Tom, Willem, Hans en Guus


Divergence....door Tom, Willem, Hans en Guus


Fever....door Tom, Willem, Hans en Guus


Concentration....door Tom, Willem, Hans en Guus


Theme....door Tom, Willem, Hans en Guus


New Dimension....door Tom, Willem, Hans en Guus


Alle teksten door Guus

Solution is:

Tom Barlage - Saxen, fluit
Willem Ennes - Keyboards
Hans Waterman - Drums
Guus Willemse - Basgitaar en Vocals
Producers Joop Visser en John Schuursma
cdp 7 907512 EMI Bovema 1988

De albums “Solution” (1971) en “Divergence” (1972) zijn uiteindelijk afzonderlijk op CD verschenen, maar óók op één dubbel-album in 1976, en daarna op één CD in 1988.
“Solution”, verscheen op het illustere label “Catfish” van EMI. Het dubbel-album was een complete weergave van de afzonderlijke albums, op de CD ontbrak van de LP “Divergence” het nummer “Fever”:

CDP 7 90751 2 EMI 1988, Catfish/EMI / 5C 05624541 / Esoteric 2338.